Tallers i masterclasses estiu 2021

30/05/2021

Aquest Estiu, la Rockschool Barcelona estara oberta per que tots i totes podeu continuar disfrutant i aprenent música com a la resta de l’any amb totes les mesures sanitàries.

A més a més de les classes individuals, podreu fer classes individuals intensives o classes grupals intensives de qualsevol altre instrument que vulgueu aprendre, i comptareu amb un món de tallers diferents per omplir al màxim els teus coneixements musicals.

TALLERS

Taller de guitarra per a cantants

Si ets cantant i vols aprendre totes les eines bàsiques per a poder acompanyar-te i per ajudar-te a escriure noves cançons, aquest taller és perfecte per tu. El contingut anirà enfocat a aprendre els acords i ritmes més utilitzats aixì com per a donar-te eines per a entendre el llenguatge necessari.

Durada: 4 classes de 2h
Preu: 120€

Taller d’ iniciació al flamenc amb guitarra elèctrica, espanyola i baix

En aquest taller, el nostre professor Pepe J. Gómez ens ensenyarà els diferents pals, compassos i soniquets que fan a aquest estil inconfundible.

Aquest curs està basat en falsets de fàcil aprenentatge, rumbes, tangos, fandangos...

Apúntat a descobrir aquest món sonor!

Durada: 4 classes de 2h
Imparteix: Pepe J. Gómez
Preu: 150€

Taller intensiu d’ Harmonia

Iniciació a l’ harmonia, classes de 2h a la setmana durant el mes de Juliol.

Durada: 4 classes de 2h
Preu: 130€ / Si ja fas instrument 100€

Taller de blues: al estil de SRV

En aquest taller, el nostre professor de guitarra Pepe J Gómez farà un anàlisis de l’estil guitarrístic del llegendari Stevie Ray Vaughan. Nascut en Texas, va crear uns poderosos riffs i licks que van influenciar tota una generació de guitarristes.

A aquest taller, es treballaran temas com el Texas Flood, Rude Mood, Tim Pan Alley, Pride and Joy i molts altres. Tot amb transcripcions i Backing Tracks.

Pepillo us espera per a disfrutar del blues d’ Stevie!

Durada: 4 classes de 2h
Imparteix: Pepe J. Gómez
Preu: 150€

Taller de percusió marching i escocesa

El projecte sorgeix a causa del poc coneixement d aquesta antiga i precursora tècnica, la perfecció i la versatilitat de la qual donen origen als mètodes contemporanis, tal és el cas de “Moeller tecnique”, “Traditional grip”, “French grip”, “German grip” i “Match grip”. És per això que parlar de tambor escocés, és parlar de l ELIT de la tècnica del tambor… En tractar-se d una tècnica complexa, la persona que aconsegueixi incorporar-la estarà després capacitada per a executar qualsevol tipus d estil musical.

La majoria dels conceptes, com el relax, la velocitat, el temps, i la precisió, que s apliquen avui dia, estan basats en aquesta mena de tècnica. Els mateixos s apliquen en els diversos estils musicals que requereixen un estudi minuciós i professional a l hora d executar-se, com ho és el jazz, el shuffle, i el funk, entre d altres.

Durada: 4 clases de 2h
Imparteix: Lucho Tripa
Preu: 300€

Taller de songwriting: Escriu les teves pròpies cançons

En aquest curs que es farà al juliol abordarem diverses parts necessàries per a la composició de cançons.

L´estructura o programa seguirà aquests punts:

  • Tècnica vocal
  • Creació de text i musicalització
  • Acompanyament de piano i / o guitarra
  • Harmonia i orquestració
  • Programari bàsic de producció
  • Interpretació
  • Treball final - Creació individual d´un tema propi

Un dels temes serà escollit per votació amb la possibilitat de gravar en un estudi professional el tema.

El curs va dirigit a cantants o músics que vulguin aprendre a cantar, i saber acompanyar-se en piano o guitarra, amb la intenció d´aprendre a crear la seva música.

Durada: 12 classes de 2h Imparteix: Mauro Laveu
Preu: 390€

Combos d’Estiu

Toca amb una banda i perfecciona tots els aspectes necessaris per a tocar en grup: dinàmiques, tempo, só...

3h a la setmana
Preu:210€/ Si ja fas instrument 170€

Taller de producció musical

En aquest curs veurem tant la teoria com la pràctica necessària per dominar un home studio semi professional i poder realitzar les nostres gravacions amb la major qualitat possible. La producció musical és part essencial dels artistes de la nova era, i aquí tens la teva oportunitat de convertir-te en professional del home studio.

Des del maneig de programes informàtics, mescladors, control d`efectes passant per la microfonia i cablejats, instruments virtuals i reals i finalment veient tot el procés de mescla i mastering d`àudio.

El curs té una durada de 1 mes i 12h de durada total de les classes. Setmanalment hi haurà una classe de 3h. El preu del curs inclou la matriculació. L alumne haurà de tenir un ordinador portàtil amb els programes necessaris per a seguir el curs.

Classes grupals (minim 6 alumnes):

  • 3h de classe setmanals
  • Duració total del curs 12h
  • Preu: 200€

MASTERCLASSES

Masterclass: Decodificant el Groove

L objectiu del curs és estudiar les principals eines i estratègies per a construir i interpretar correctament ritmes i patrons d acompanyament en la secció rítmica. Es dedicarà especial atenció al baix i a la bateria, així com a les línies d acompanyament que habitualment també poden executar altres instruments de la banda i com aquestes línies es relacionen entre si. Els conceptes musicals teòrics tractats durant la sessió es posaran en pràctica a través de diversos exercicis en els quals participaran tots els assistents de manera conjunta.

Masterclass de 2h
Imparteixen: Fran Guillén / Ybra Lira
Preu: 10€

Masterclass: El que Àfrica ens ha ensenyat (taller de perfeccionament rítmic)

Taller enfocat a instrumentistes de nivell mitjà i avançat que busquin millorar les seves capacitats rítmiques i desitgin explorar i practicar elements rítmics des de l òptica de la tradició musical d Àfrica Occidental. Durant el taller que tindrà una durada de dues hores es realitzaran exercicis pràctics, activitats participatives i s analitzarà algun exemple de la música contemporània.

Assistència mínima: 8 persones
Imparteix: Fran Guillén
Preu: 10€

Masterclass intensiva d’improvisació

Clinic d’improvisació. Amb una durada de 3h, Diego es centrará en els aspectes de la visualització, l’oïda i la creació de frases melòdiques.

Preu: 10€ alumnes RSB
14€ Externs
Imparteix: Diego Godoy

Masterclass: Ajust bàsic de guitarra

Aprèn a ajustar la teva guitarra. Ànima, pont, quintage...

Preu: 10€ alumnes RSB
14€ Externs
Imparteix: Pepe J. Gómez

Masterclass: A l’ estil de Brian May

Amb un estil musical (i imatge!) inconfundible, Brian May és totalment un dels icones més grans de la guitarra rock. Inspirat a tocar la guitarra escoltant The Shadows en els anys 50, va influenciar molt els virtuosos dels anys 80 i 90 com Nuno Bettencourt i Steve Vai.

El compatriota de Brian May, Nick Crowney ha passat els últims anys tocant en una banda tribut a Queen i ara vol ensenyar com tocar aquest estil tan melodic, i intentar entendre una mica que pensava Brian mentres composava els seus solos tan ben construïts.

En aquest taller, ens treballarem solos i ritme de temes com Bohemian Rhapsody, One Vision, I Want It All, Hammer To Fall, The Show Must Go On i molts més (tot amb tablatura).

Preu: 10€ alumnes RSB
14€ Externs
Imparteix: Nick Crowney

Masterclass: A l’ estil de Metallica

En aquest taller, mirarem profundament l’ estil del grup de metal més gran del mon. El grup que es va ajudar a inventar i popularitzar el thrash metal i després va evolucionar a crear himnes de rock que s’escoltava per la ràdio per tot el mon.

Ens treballarem l’ estil rítmic de James Hetfield analitzant la seva manera de tocar thrash metal i també els temes més èpiques; i el estil solista de Kirk Hammett.

Què fan? Quines tècniques fan servir? Que estan pensant quan estan creant els riffs i solos?

Aquestes son les preguntes que ens contestarem en aquest taller amb exemples de temes com Seek and Destroy, Creeping Death, Battery, Master of Puppets, One, Enter Sandman i mes (tots amb tablatura). Si t’agrada el metal, no et pots perdre aquest taller!

Preu: 10€ alumnes RSB
14€ Externs
Imparteix: Nick Crowney

Tornar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per al funcionament d`aquest lloc web i l`anàlisi de les visites dels usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Pots veure més informació a la nostra pàgina de politica de cookies.